Siiontemppelin 1960-luvun nuorten kokoontuminen

Ajankohta

Tapahtumapäivä(t): 25.07.2021
Klo: 11:00

Tapahtumapaikka

Helluntaikirkko
Okkerinkatu 2, Jyväskylä

Kuvaus

Tervetuloa Jyväskylän helluntaiseurakunnan ensimmäisellä, vuonna 1933 valmistuneella, Siiontemppelillä 1960-luvulla käyneiden tapaamiseen! Päivä on tarkoitettu kaikille, joilla on jotain muistoja ensimmäisestä Siiontemppelistä. Kutsu on avec, olipa seuralainen vanhan temppelin kasvatti tai muualta mukaan napattu.

Aloitamme klo 11 Jyväskylän uudessa Helluntaikirkossa (Okkerinkatu 2) musiikkijumalanpalveluksella, jossa 60-luvun nuoret laulavat, soittavat ja puhuvat.

Lavalla on Siiontemppeliltä tuttuja 60-lukulaisia, mm. muusikkoperheen lahjakas tytär Irene Noronen, olympiatason nyrkkeilijälupaus Ilkka Salminen, seurakunnan nuorisotyön ykkösmies Teuvo Toivanen, viulutaituri Rauno Välipakka, nuorisotyössä ja myöhemmin lähetystyössä vaikuttanut Jorma Saarinen, matemaatikko/opettaja Hannu Ahonen, seurakuntamme kasvatti, idän suhteiden pitkäaikainen erikoisasiantuntija ja avainvaikuttaja Jouko Rajala ja monta muuta. Laulu- ja musiikkiryhmän koko on noin 25 henkeä.

Jumalanpalveluksen jälkeeen juomme kirkolla kahvia ja katselemme screeniltä nostalgista kuvamateriaalia.

Klo 13.45 lähdemme Arto Liukko ky:n tilausbusseilla Jyväskylän satamaan. Sieltä jatkamme klo 14.15 m/s Suomen Suvi -laivalla Savutuvan Apajalle lounaalle ja menneitä muistelemaan. Laiva saapuu Savutuvan Apajan laituriin noin klo 15.15. Laivaan otetaan 175 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Laivaristeily toteutetaan, mikäli lähtijöitä on 70.

Paluu Helluntaikirkolle Arto Liukko ky:n bussilla Savutuvan Apajalta tilaisuuden jälkeen noin klo 21.

Savutuvan Apajalle (Opinsaunankiuas 1, Haapaniemi) voi mennä omin kyydein, mutta parkkipaikkaa emme voi sieltä luvata siellä olevan toisen tilaisuuden vuoksi!

***

Laivan saavuttua laituriin Apajan väki ottaa meidät vastaan ja esittelee Savutuvan Apajaa. Ohjelmamme alkaa juhlalounaalla noin klo 15.45. Juhlamenuna on Nuotta, johon voi tutustua osoitteessa https://savutuvanapaja.fi. Samassa verkko-osoitteessa on runsaasti laadukasta kuva- ja muuta materiaalia Savutuvan Apajasta.

Yhteisen kokoontumisen (noin 2 tuntia) keskeisenä sisältönä on 60-luvun Siiontemppelillä kokoontuneen seurakunnan hengellinen merkitys ja vaikuttavuus osallistujien myöhempään elämään. Tilaisuuden juontavat kaikille meille tutut Irene Ahonen (o.s. Noronen) ja Rauno Välipakka. Irene ja Rauno myös laulattavat meitä kalkkia! Saarisen Jorma pitää lyhyen asiantuntija-analyysin tuon ajan hengellisestä elämästä. Jorman alustuksen jälkeen on Kokkosen Soilin (o.s. Natri) ja Rajahuhdan Marjutin henkilökohtaiset puheenvuorot siitä, millaisia eväitä he saivat seurakunnasta elämäänsä. Sen jälkeen muistelemme ja keskustelemme seurakuntanuoruudestamme Siiontemppelillä. Toki aina välillä laulamme.

Launosen Leevi päättää tilaisuuden. Sitten juomme päätöskahvit. Bussit Helluntaikirkolle lähtevät klo 20.30.

***

Osallistumismaksu 92 € sisältää

– kahvit Helluntaikirkolla musiikkijumalanpalveluksen jälkeen
– bussikuljetuksen Helluntaikirkolta Jyväskylän satamaan
– laivakuljetuksen Jyväskylän satamasta Savutuvan Apajalle
– Savutuvan Apajan Nuotta-lounaan ja lähtökahvit
– bussikuljetuksen Savutuvan Apajalta Helluntaikirkolle

Ilmoittautuminen

tapahtuu maksamalla 92 €/henkilö viimeistään 21.6.2021 Jyväskylän helluntaiseurakunnan tilille IBAN FI24 4600 0010 8732 10.
Muista kirjoittaa viestikenttään kaikkien maksamiesi ilmoittautujien nimet. Kuitti on pääsylippu laivaan ja Savutuvan Apajalle

Peruminen

Osallistumismaksu palautetaan, jos perut osallistumisesi viimeistään 2.7.2021.
Savutuvan Apajan retki perutaan ja osallistumismaksu palautetaan, jos ilmoittautuneita on vähemmän kuin 70 henkilöä. Peruuntumisesta ilmoitetaan ainoastaan Jyväskylän helluntaiseurakunnan verkkokalenterissa sekä palauttamalla osallistumismaksu sille tilille, jolta maksu on maksettu.

Lisätietoja

antaa Matti Kangasoja 045 6311527, myös tekstiviesti tai WhatsApp. Myös mahdollinen osallistumisen peruminen tehdään hänelle!

Pandemiatiedote

Tapahtuma järjestetään vallitsevien turvallisuusrajoitusten mukaisesti. Jos tapahtuma joudutaan perumaan covid-19-pandemiatilanteen vuoksi, tilanteesta ilmoitetaan Jyväskylän helluntaiseurakunnan verkkosivuilla ja osallistumismaksu palautetaan ilmoittautuneille.