Helluntaiseurakunnan ovet ovat avoinna kaikille vakaumuksesta riippumatta. Seurakuntaan voi liittyä jäseneksi, kun on tehnyt henkilökohtaisen uskonratkaisun ja ottanut sen jälkeen vastaan kasteen.

Usko perustuu Jumalan armoon ja Jeesuksen sovitustyöhön ristillä. Usko saadaan siis yksin armosta. Kaste suoritetaan upottamalla kastettava Raamatusta saatavan mallin mukaisesti ja se tapahtuu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Karismaattisuus eli Pyhän Hengen toiminnan ilmeneminen eri muodoissaan on oleellinen osa helluntaiseurakunnan elämää.

Henkilökohtainen usko, kaste ja osallisuus Pyhästä Hengestä ovatkin helluntaiseurakuntaan kuuluvalle hengellisen elämän perusta. Raamatun opetus ja yhteinen ylistys ja rukous kuuluvat seurakunnan elämään. Opetus perustetaan Raamatun arvovaltaan ja erehtymättömyyteen. Opetusta annetaan yhteisissä jumalanpalveluksissa ja erilaisissa pienryhmissä kuten pyhäkouluissa tai soluissa. Opetuksen tarkoituksena on tukea ihmisiä heidän kasvussaan kristittyinä ja näin vahvistaa koko seurakuntaa.

Tutustu myös helluntaiseurakunnan uskon pääkohtiin Suomen Helluntaikirkon sivuilla.

 

Share on FacebookTweet about this on Twitter