Ketä olemme

Jyväskylän helluntaiseurakunta on perustettu vuonna 1926 ja nykyään siihen kuuluu noin 2 040 jäsentä. Seurakunta kokoontuu Jyväskylän Hippokselle syksyllä 2019 valmistuneessa Helluntaikirkossa. Seurakunnalla on lisäksi Palokassa aluetyön toimitila Toivonkulma sekä leirikeskus Toivakassa.

Seurakuntaa johtaa vanhimmisto, jonka työskentelyyn osallistuvat myös seurakunnan pastorit. Seurakunnan johtavana pastorina toimii Esa Hyvönen. Hänen kanssaan seurakuntatyössä toimii neljä pastoria, kukin omalla vastuualueellaan. Lapsityöstä vastaa pastori Hannamari Ahvenus ja nuorisotyöstä pastori Riikka Siltala. Seurakuntatyössä ja tarvittaessa myös johtavan pastorin sijaisena työskentelee Tuomo Lehtimäki ja seurakuntamme kansainvälistä työtä johtaa pastori Sandesh Roberts.

Seurakunnassamme työskentelevät myös toimistosihteeri Sirpa Malin sekä siistijät. Palkatun henkilöstön apuna seurakunnan monipuolisen ja aktiivisen toiminnan mahdollistaa suuri joukko tehtäviinsä sitoutuneita vapaaehtoisia. Seurakunnan toiminta rahoitetaan kokonaisuudessaan jäsenten vapaaehtoisilla lahjoituksilla.

Mihin uskomme

  • Raamattuun Jumalan sanana ja oppimme ainoana perustana.
  • Kolmiyhteiseen Jumalaan: Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen.
  • Jeesukseen Kristukseen, joka kuolemallaan sovitti maailman synnin, Hänen ylösnousemiseensa ja takaisin tulemiseensa.
  • Että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mutta syntiinlankeemuksen seurauksena ihminen joutui eroon Jumalasta.
  • Että Jeesuksen kuolema tarjoaa ihmiselle mahdollisuuden uuteen yhteyteen Jumalan kanssa. Tämän pelastuksen voi vastaanottaa tunnustamalla oman syntisyytensä ja pyytämällä syntejänsä anteeksi.
  • Että pelastuksen vastaanottaneet pääsevät osaansa iankaikkisessa elämässä, muiden osana on iankaikkinen ero Jumalasta.

Mitä tavoittelemme

Seurakuntamme toiminnan suuntaviivoja on kootty Näky2019-strategiaan. Siinä määrittelemme, että haluamme olla armollinen ja turvallinen yhteisö, joka kutsuu rohkeaan elämään Jumalan ja ihmisten yhteydessä. Meille tärkeitä arvoja ovat osallisuus, uudistuminen, turvallisuus, uskollisuus ja rakkaus.