Tervetuloa varkkeihin!

Varkit (eli varkkarit eli varhaisnuoret…) on 6.–9.-luokkalaisille suunnattuja iltoja, joita järjestetään kirkolla joka perjantai klo 19 alkaen. Ilta loppuu klo 21 maissa.

Varkki-iltoja järjestetään, että jokainen nuori voisi oppia tuntemaan Jeesuksen henkilökohtaisena pelastajana ja ystävänä. Meistä on myös tärkeää, että varkki-ikäisillekin on seurakunnassa oma paikka, jossa he voivat tutustua muihin uskoviin, saada ystäviä ja tuntea olevansa osa seurakuntaperhettä.

Varkeissa panostetaan yhteiseen ylistykseen ja rukoukseen. Todistukset ja opetukset keskittyvät uskon elämän perusasioihin ja varkkeja koskettaviin aiheisiin. Rentoa hengailua ei myöskään ole unohdettu, vaan aikaa vietetään paljon yhdessä puuhastellen, leikkien ja pelaillen. Joka perjantai syödään myös yhdessä iltapalaa. Varkit käyvät satunnaisesti myös retkillä, ja lisäksi järjestämme kolme kertaa vuodessa varkkileirin. Erityisohjelmasta ilmoitetaan aina erikseen varkki-illoissa ja seurakunnan nettisivuilla. Tsekkaa varkki-illat nettikalenterista, tarkemmat tiedot illoista saat Instagramista -> seuraa @jklvarkit.

Varkkitoimintaa pyörittää huikea tiimi, jonka sydämellä on olla varkeille isosiskoja ja isoveljiä. Tiimin lisäksi varkeissa käy myös muita seurakuntalaisia muun muassa opettamassa, johtamassa ylistystä tai leipomassa pannareita. Varkkitiimiä johtaa Hanna Kakko.

Kolme erilaista iltaa

Varkki-ilta koostuu yhteisestä sessiosta, jossa on ylistystä ja puhe illan teemaan liittyen, sketsejä sekä leikkejä unohtamatta. Syksyllä 2019 puheiden teemat liittyvät uskon perusteisiin, kuten raamattuun, identiteettiin, rukoiluun ja ylistykseen, yhteyteen sekä evankeliointiin.

Johdatus-illassa katsomme Pekka Perhon YouTubeen julkaiseman Johdatus-sarjan videon. Sen jälkeen jakaudumme pienempiin ryhmiin ja keskustelemme aiheesta sekä rukoilemme jokaisen varkin puolesta. Johdatus-sarjan aiheet ovat Raamattu, Jumalan puhe, unelmat, avoimet ovet, viisaiden neuvot, rauha ja maalaisjärki.

Hengailu-iltana pääfokuksena on kohtaaminen, hauskan pitäminen ja perheyhteyden ylläpitäminen. Illat koostuvat yhteisestä tekemisestä pimeäpiilosesta Megazoneen ja luontoretkiin. Pitemmille reissuille järjestämme varkeille kyydityksen kirkkorakennuksen edestä. Isommista retkistä ilmoitetaan aina etukäteen ja mahdollinen ilmoittautuminen tulee nettisivuille pari viikkoa etukäteen.

Syksy 2019

13.9. Hengailu-ilta
Syksyn aloitusbileet

20.9. Varkki-ilta
aiheena: Raamattu
puhujana: Niko Tammi

27.9. Johdatus-ilta

4.10. Varkki-ilta
aiheena: Identiteetti
puhujana: Timo Raassina

11.10.-12.10. Yövarkit
aiheena: Ylistys ja yhteys -ilta & Johdatus-aamu
puhuja: Hanna Kakko

18.10. Syysloma

25.10. Varkki-ilta
aiheena: Evankeliointi, vaikuta siellä missä olet
puhuja: Veera Hytönen

1.11. Muuttoviikko, ei varkki-iltaa
Tervetuloa la 2.11. uuden kirkon avajaisiin, kaikki!

8.11. Hengailuvarkit
Pimeäpiilosta uudessa kirkossa

15.11. Varkki-ilta
aiheena: Seurakunta
puhuja: Kenneth Karppinen

22.11. Hengailuvarkit
Kaamosretkeilyä ja pulkkailua

29.11. Johdatus-ilta

Share on FacebookTweet about this on Twitter