Jumalanpalvelus kaikille

Koko seurakunta kokoontuu yhteiseen jumalanpalvelukseen sunnuntaisin klo 11. Seurakuntalaiset tulevat kohtaamaan yhdessä Jumalaa sekä kuulemaan Raamatun opetusta. Jumalan kohtaaminen tapahtuu usein rukoillen ja ylistäen. Musiikilla on keskeinen sijansa jumalanpalveluksessa. Se voi olla ylistykseen johdattavaa, julistavaa tai sielunhoidollista.

Jumalanpalvelukseen tullaan myös kohtaamaan toisia ihmisiä, niinpä ennen jumalanpalvelusta ja sen jälkeen seurakunnan eteinen onkin usein täynnä iloista puheensorinaa. Toisinaan jumalanpalveluksen jälkeen alakerrassa on tarjolla kahvit tai lounas, usein lähetystyön hyväksi. Jumalanpalveluksessa kerätään vapaaehtoinen rahalahja seurakunnan kautta tehtävään työhön. Lähetystyötä pidetään esillä seurakunnan jumalanpalveluksissa säännöllisesti. Jumalanpalveluksissa nostetaan esille myös seurakunnan toiminnan ja opetuksen muita teemoja sekä huomioidaan juhlapyhät ja kirkkovuoden tapahtumat.

Jumalanpalvelus lähetetään myös suorana lähetyksenä netin kautta (sunnuntaisin klo 11-13).

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina seurakunta kokoontuu viettämään ehtoollista osana klo 11 alkavaa jumalanpalvelusta. Ehtoollista vietetään muistoateriana, jonka viini ja leipä muistuttavat Kristuksen ristinkuoleman kautta saadusta pelastuksesta. Palokan Toivonkulmassa ehtoollista vietetään joka kuukauden toisena sunnuntaina.

Myös lapset ovat tervetulleita jumalanpalvelukseen. Pyhäkoulut ja Jumis alkavat joka sunnuntai klo 11.30, jolloin lapset siirtyvät pääsalista omiin pyhäkoululuokkiinsa. Alle 3-vuotiaiden lasten kanssa vanhemmat voivat osallistua jumalanpalvelukseen myös pääsalin yhteydessä olevassa lastenhoitohuoneessa, jossa perheen pienimmillä on tilaa leikkiä ja aikuiset voivat seurata tilaisuutta äänentoiston kautta.

Share on FacebookTweet about this on Twitter