Sunnuntaijumalanpalvelus

Koko seurakunta kokoontuu yhteiseen jumalanpalvelukseen sunnuntaisin klo 11. Seurakuntalaiset tulevat kohtaamaan yhdessä Jumalaa sekä kuulemaan Raamatun opetusta. Jumalan kohtaaminen tapahtuu usein rukoillen ja ylistäen. Musiikilla on keskeinen sijansa jumalanpalveluksessa. Se voi olla ylistykseen johdattavaa, julistavaa tai sielunhoidollista. Jumalanpalvelus lähetetään myös suorana lähetyksenä netin kautta (sunnuntaisin klo 11-13).

Jumalanpalvelukseen tullaan myös kohtaamaan toisia ihmisiä, niinpä ennen jumalanpalvelusta ja sen jälkeen seurakunnan eteinen onkin usein täynnä iloista puheensorinaa. Toisinaan jumalanpalveluksen jälkeen alakerrassa on tarjolla kahvit tai lounas, usein lähetystyön hyväksi. Jumalanpalveluksessa kerätään vapaaehtoinen rahalahja seurakunnan kautta tehtävään työhön. Lähetystyötä pidetään esillä seurakunnan jumalanpalveluksissa säännöllisesti. Jumalanpalveluksissa nostetaan esille myös seurakunnan toiminnan ja opetuksen muita teemoja sekä huomioidaan juhlapyhät ja kirkkovuoden tapahtumat.

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina seurakunta kokoontuu viettämään ehtoollista osana klo 11 alkavaa jumalanpalvelusta. Ehtoollista vietetään muistoateriana, jonka viini ja leipä muistuttavat Kristuksen ristinkuoleman kautta saadusta pelastuksesta. Palokan Toivonkulmassa ehtoollista vietetään joka kuukauden toisena sunnuntaina.

Myös lapset ovat tervetulleita jumalanpalvelukseen. Pyhäkoulut ja Jumis alkavat joka sunnuntai klo 11.30, jolloin lapset siirtyvät pääsalista omiin pyhäkoululuokkiinsa. Alle 3-vuotiaiden lasten kanssa vanhemmat voivat osallistua jumalanpalvelukseen myös pääsalin yhteydessä olevassa lastenhoitohuoneessa, jossa perheen pienimmillä on tilaa leikkiä ja aikuiset voivat seurata tilaisuutta äänentoiston kautta.

Tukikohta

Syyskuusta toukokuuhun seurakuntamme toinen viikoittainen, suomenkielinen jumalanpalvelus on Tukikohta keskiviikkoisin klo 19. Se noudattaa samoja periaatteita kuin sunnuntain jumalanpalvelus, mutta illan ulkoinen ilme ja sisältö on valmisteltu kohtaamaan  erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset. Tukikohtaan ovat kuitenkin tervetulleita ihan kaikki, ikään katsomatta. Tukikohta lähetetään myös suorana lähetyksenä netin kautta (keskiviikkoisin klo 19-21).

Olin masentunut, ja te rohkaisitte minua. Olin levoton, ja te rauhoititte minua. Olin tylsistynyt, ja te inspiroitte minua. Olin eksyksissä, mutta te otitte minut vastaan. Olin rikki, mutta te osoititte Jumalan tehneen minusta ainutlaatuisen ja ihmeellisen. Olin siteissä, mutta te ette luovuttaneet minun suhteeni. Minulla oli rankkaa, mutta te kuljitte kanssani. Epäonnistuin, mutta te saitte minut yrittämään uudelleen. (Matt. 25:35-36, vapaa käännös)

Käytännön läheisellä Raamatun opetuksella on keskeinen rooli Tukikohdissa, mutta mukaan mahtuu myös suuri annos innostumista ja tunnetta. Ihminen on kokonaisuus, joka tarvitsee sekä taitoa että intoa. Jos idioottia innostetaan, saadaan innostunut idiootti. Jos annetaan ainoastaan tietoa, saadaan kirjaviisas vätys. Tämän takia pienet yksityiskohdat ovat todella tärkeitä. Tunteet ja kokemukset eivät ole päämääriä itsessään, mutta ne auttavat ihmistä soveltamaan saamaansa tietoa käytäntöön. Siksi Tukikohta on vahvasti opettava ja vahvasti innostava.

Jumalan kohtaaminen on ainutlaatuinen tapahtuma, joka ravistelee koko ihmisen olemusta. Tukikohdassa ei ainoastaan opeteta Jumalasta, vaan Tukikohta tarjoaa myös ympäristön kokea Hänen hyvyyttään. Tuo kokemus muuttaa ja parantaa kenet tahansa!

JICF English Service

Jyväskylä International Christian Fellowship offers a Service in English at the Pentecostal Church of Jyväskylä, in the center of Jyväskylä (Siiontemppeli at Lyseonkatu 3) on Sundays at 3 pm. Please, notice that on the first Sunday of each month the JICF joins the main congregation’s communion service at 11 am. You are more than welcome!

Fore more information, please see JICF website or contact Pastor Sandesh Roberts (firstname@jicf.fi).

Pyhän Hengen ilta

Tiistaisin klo 19 kokoonnumme yhteiseen rukousiltaan. Tilaisuudessa on varattu aikaa rukoukselle, ylistykselle ja Pyhän Hengen lahjoille. Näissä illoissa ei ole pitkiä puheita, mutta lyhyille todistuksille Jumalan työstä on tilaa. Rukousillassa rukoillaan myös yhdessä tilaisuuteen tuotujen rukousaiheiden puolesta. Illassa on mahdollisuus henkilökohtaiseen rukouspalveluun. Pyhän Hengen ilta kestää tunnin.

Päivärukouskokous

Jos sinulla on aikaa arkipäivisin, olet tervetullut mukaan päivärukouskokouksiin, jotka järjestetään maanantaista perjantaihin klo 11-12. Rukouskokouksissa rukoillaan yhdessä seurakuntaan jätettyjen rukousaiheiden sekä osallistujien omien aiheiden puolesta.

Päivärukouskokous kokoontuu aulatason pyhäkoululuokasta ja sisäänkäynti on sivuovesta Lyseonkadun puolelta punaisen postilaatikon vierestä.

Share on FacebookTweet about this on Twitter