Sunnuntaijumalanpalvelus

Koko seurakunta kokoontuu yhteiseen jumalanpalvelukseen sunnuntaisin klo 11. Seurakuntalaiset tulevat kohtaamaan yhdessä Jumalaa sekä kuulemaan Raamatun opetusta. Jumalan kohtaaminen tapahtuu usein rukoillen ja ylistäen. Musiikilla on keskeinen sija jumalanpalveluksessa. Se voi olla ylistykseen johdattavaa, julistavaa tai sielunhoidollista. Jumalanpalvelus lähetetään pääsali Alfredista myös suorana lähetyksenä YouTube-kanavallamme.

Jumalanpalvelukseen tullaan myös kohtaamaan toisia ihmisiä, niinpä ennen jumalanpalvelusta ja sen jälkeen seurakunnan eteinen onkin usein täynnä iloista puheensorinaa. Toisinaan jumalanpalveluksen jälkeen sivusali Lydiassa on tarjolla kahvit tai lounas, usein lähetystyön hyväksi.

Lähetystyötä pidetään esillä seurakunnan jumalanpalveluksissa säännöllisesti. Jumalanpalveluksissa nostetaan esille myös seurakunnan toiminnan ja opetuksen muita teemoja sekä huomioidaan juhlapyhät ja kirkkovuoden tapahtumat. Jumalanpalveluksessa kerätään vapaaehtoinen rahalahja seurakunnan kautta tehtävään työhön.

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina seurakunta kokoontuu viettämään ehtoollista osana klo 11 alkavaa jumalanpalvelusta. Ehtoollista vietetään muistoateriana, jonka viini ja leipä muistuttavat Kristuksen ristinkuoleman kautta saadusta pelastuksesta. Palokan Toivonkulmassa ehtoollista vietetään joka kuukauden toisena sunnuntaina.

Myös lapset ovat tervetulleita jumalanpalvelukseen. Lasten jumis alkaa joka sunnuntai klo 11.30, jolloin lapset siirtyvät pääsalista omiin piensaleihinsa. Vauvaikäisten kanssa vanhemmat voivat osallistua jumalanpalvelukseen pientila Siirissä ja hieman isompien pienten kanssa piensali Kallessa, jossa perheen pienimmillä on tilaa leikkiä.

Tukikohta

Syyskuusta toukokuuhun seurakuntamme toinen viikoittainen, suomenkielinen jumalanpalvelus on Tukikohta keskiviikkoisin klo 19. Se noudattaa samoja periaatteita kuin sunnuntain jumalanpalvelus, mutta illan ulkoinen ilme ja sisältö on valmisteltu kohtaamaan  erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset. Tukikohtaan ovat kuitenkin tervetulleita ihan kaikki, ikään katsomatta. Tukikohta lähetetään myös suorana lähetyksenä YouTube-kanavallamme (keskiviikkoisin klo 19-21).

Olin masentunut, ja te rohkaisitte minua. Olin levoton, ja te rauhoititte minua. Olin tylsistynyt, ja te inspiroitte minua. Olin eksyksissä, mutta te otitte minut vastaan. Olin rikki, mutta te osoititte Jumalan tehneen minusta ainutlaatuisen ja ihmeellisen. Olin siteissä, mutta te ette luovuttaneet minun suhteeni. Minulla oli rankkaa, mutta te kuljitte kanssani. Epäonnistuin, mutta te saitte minut yrittämään uudelleen. (Matt. 25:35-36, vapaa käännös)

Käytännön läheisellä Raamatun opetuksella on keskeinen rooli Tukikohdissa, mutta mukaan mahtuu myös suuri annos innostumista ja tunnetta. Ihminen on kokonaisuus, joka tarvitsee sekä taitoa että intoa. Jos idioottia innostetaan, saadaan innostunut idiootti. Jos annetaan ainoastaan tietoa, saadaan kirjaviisas vätys. Tämän takia pienet yksityiskohdat ovat todella tärkeitä. Tunteet ja kokemukset eivät ole päämääriä itsessään, mutta ne auttavat ihmistä soveltamaan saamaansa tietoa käytäntöön. Siksi Tukikohta on vahvasti opettava ja vahvasti innostava.

Jumalan kohtaaminen on ainutlaatuinen tapahtuma, joka ravistelee koko ihmisen olemusta. Tukikohdassa ei ainoastaan opeteta Jumalasta, vaan Tukikohta tarjoaa myös ympäristön kokea Hänen hyvyyttään. Tuo kokemus muuttaa ja parantaa kenet tahansa!

JICF International Service – kaksikielinen jumalanpalvelus

Jyväskylä International Christian Fellowship offers a worship service in English at the Pentecostal Church of Jyväskylä on Sundays at 3 pm. Please, notice that on the first Sunday of each month the JICF joins the main congregation’s communion service at 11 am. Interpretation is available in Finnish. You are more than welcome!

Kansainvälinen jumalanpalveluksemme on kaksikielinen (englanti-suomi). Olet lämpimästi tervetullut mukaan sunnuntaisin klo 15, pois lukien kuun ensimmäinen sunnuntai, jolloin kokoonnumme yhteiseen ehtoollisjumalanpalvelukseen klo 11.

Fore more information, please contact Pastor Sandesh Roberts.

Rukousilta

Tiistaisin klo 19 kokoonnumme yhteiseen rukousiltaan. Tilaisuudessa on varattu aikaa rukoukselle, ylistykselle ja Pyhän Hengen lahjoille. Näissä illoissa ei ole pitkiä puheita, mutta lyhyille todistuksille Jumalan työstä on tilaa. Rukousillassa rukoillaan myös yhdessä tilaisuuteen tuotujen rukousaiheiden puolesta. Illassa on mahdollisuus henkilökohtaiseen rukouspalveluun. Rukousilta kestää tunnin.

Päivätilaisuus

Seurakuntamme seniorit järjestävät päivätilaisuuden joka toinen keskiviikko klo 12. Tilaisuus on kaikille avoin ikään ja elämäntilanteeseen katsomatta. Ohjelmassa on Sanaa, musiikkia, kertomuksia ja yhteyttä. Luvassa on myös kahvit ja saattaapa mukaan mahtua välillä yllätyksiäkin.

Olet tervetullut mukaan toimintaan!